A recept megjelent a
Kifőztük novemberi számában.
Hozzávalók 6 db-hoz
26 dkg Szafi Free ropogós
kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3,2 dl langyos víz
3 dkg Burg almaecet
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 evőkanál Szafi Reform
holland kakaópor
1–2 csipet só
a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj
A világos és a sötét tésztát
külön készítjük el. A víz felében elkeverjük az eritrit, a só és az almaecet
felét, majd hozzáadjuk a lisztkeverék felét – a sötét tésztához a kakaót is –,
és alaposan összekeverjük a tésztát.
Lisztkeverékkel szórt munkalapon finoman
átgyúrjuk, majd mindkettőt 20×40 cm-es, vékony téglalappá
nyújtjuk, és a világos lapra helyezzük a kakaósat. A rövidebb végétől kezdve
szorosan feltekerjük, éles késsel 6 részre vágjuk.
A csigákat az oldalukra
fektetjük, ellapítjuk, majd ovális alakban vékonyra nyújtjuk, végül kifli
alakúra feltekerjük.
Mindet bagettsütő rácsra helyezzük, a tetejüket
kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt
megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.