2019. december 10., kedd

Csíkos kifli

A recept megjelent a Kifőztük novemberi számában.



Hozzávalók 6 db-hoz
26 dkg Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz
3,2 dl langyos víz
3 dkg Burg almaecet
3 dkg Szafi Reform eritrit
1 evőkanál Szafi Reform holland kakaópor
1–2 csipet só
a kenéshez:
Szafi Reform kókuszolaj


A világos és a sötét tésztát külön készítjük el. A víz felében elkeverjük az eritrit, a só és az almaecet felét, majd hozzáadjuk a lisztkeverék felét – a sötét tésztához a kakaót is –, és alaposan összekeverjük a tésztát. 


Lisztkeverékkel szórt munkalapon finoman átgyúrjuk, majd mindkettőt 20×40 cm-es, vékony téglalappá nyújtjuk, és a világos lapra helyezzük a kakaósat. A rövidebb végétől kezdve szorosan feltekerjük, éles késsel 6 részre vágjuk. 


A csigákat az oldalukra fektetjük, ellapítjuk, majd ovális alakban vékonyra nyújtjuk, végül kifli alakúra feltekerjük. 


Mindet bagettsütő rácsra helyezzük, a tetejüket kókuszolajjal lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 


Rácsra téve hagyjuk kihűlni.