Hozzávalók 2 adaghoz
1 cékla
1 tojás
kb. 16 dkg gluténmentes tésztaliszt + egy
kevés a formázáshoz
só
A céklát megtisztítjuk, a levét gyümölcscentrifugával kipréseljük. A kapott kb. 0,7 dl céklalevet a tojással és egy csipet sóval elkeverjük. Folyamatosan adagolva adunk hozzá annyi lisztkeveréket, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra sodorjuk, majd egy cm-es darabokra vágjuk.
A hüvelykujjunkkal rányomva, egyesével végig görgetjük a recés mintázófán.
Forró, sós vízben pár perc alatt megfőzzük a tésztát.
Tetszés szerint - pl. tejszínes csirkemell mellé - köretként kínáljuk.
A tésztakészítő szett kapható a Cookori Konyhafelszerelési webáruházban.