Hozzávalók 16 x 16 cm-es sütőtálhoz és 4 szufléformához:
1 kg édesburgonya
1/2 kg darált pulykahús
7 tojás
3 dl tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
só
őrölt bors
a tálaláshoz:
reszelt sajt
snidling
Az
apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a
darált húst, és kevergetve megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. 6 tojást
keményre főzünk, megpucoljuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
A sütőedényeket vékonyan kiolajozzuk. Az édesburgonyát, a karikára vágott főtt
tojást és a darált húst a formákba rétegezzük,
közben finoman sózzuk. A megmaradt tojást a tejföllel simára keverjük, és a
rakottas tetején egyenletesen elosztjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt
puhára sütjük. Tálaláskor reszelt sajtot és apróra vágott snidlinget szórunk a
tetejére.