Hozzávalók
1
kg darált hús
50
dkg gomba
1
tojás
2
teáskanál kukoricakeményítő
3
dl tejföl
2
vöröshagyma
1
paradicsom
1
paprika
só
frissen
őrölt bors
őrölt
pirospaprika
a
sütéshez:
olaj
a
galuskához:
14
dkg Szafi Reform gluténmentes, csökkentett szénhidráttartalmú galuska
lisztkeverék
4
tojás
1/2
dl víz
A
megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált
húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól
összekeverjük. A masszából diónyi gombócokat formázunk, és forró olajban mindet
körbepirítjuk.
Közben
a maradék hagymát megszórjuk pirospaprikával, rádobjuk a megtisztított,
vékonyra szeletelt gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal
ízesítjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát és paradicsomot. Kevés
víz hozzáadásával összeforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és puhára
főzzük. Végül az ételt behabarjuk a tejfölben elkevert keményítővel.
Közben
a galuskához a tojást 1 csipet sóval és a vízzel elvegyítjük, hozzáadjuk a
lisztkeveréket, és simára dolgozzuk. Bő, forró, sós vízbe szaggatjuk, és kb. 3
percig kevergetve főzzük. Ezután leszűrjük, és jól leöblítjük.