A recept megjelent a Kifőztük augusztusi számában.
Hozzávalók 8
db 7 cm átmérőjű pitéhez
a tésztához:
20 dkg
gluténmentes süteményliszt (Mester)
10 dkg vaj
5 dkg
porcukor
1
tojássárgája
1 csipet só
a
töltelékhez:
25 dkg túró
6 dkg
porcukor
1 tojás
2 teáskanál
kukoricakeményítő
1 kávéskanál
vaníliakivonat
a tetejére:
1
tojásfehérje
3 dkg cukor
baracklekvár
A vajat a
lisztkeverékkel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és sima
tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Kb. 3
mm vékonyra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiszúrjuk, és kibéleljük velük a
sütőpapírral bélelt tepsire helyezett gyűrűformákat. A tésztát villával
megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
Közben a töltelék hozzávalóit simára keverjük, és egyenletesen elosztjuk a kosárkákban. A sütő hőmérsékletét 210 fokra emeljük, és hőlégkeveréses üzemmódban 10 percig sütjük a minipitéket.
Közben a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákból a sütemények szélére adagoljuk, és 5 percre vagy annyi időre visszatesszük a 100 fokos, hőlégkeveréses sütőbe, amíg a hab enyhe színt nem kap. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, végül a közepükre 1-1 evőkanálnyi baracklekvárt csorgatunk.