Az egyik gesztenyés piskótával, gesztenyés töltelékkel.
Hozzávalók:
7 tojás7 ek cukor
4 ek rizsliszt
3 ek keményítő
5 dkg reszelt csoki
5 dkg reszelt gesztenyemassza
Krém:
3 dl tej25 dkg vaj
17 dkg cukor
50 gr keményítő/pudingpor
1 tojás
20 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
A tejet 10 dkg cukorral langyosra melegítem, kb. fél dl-t ebből a keményítővel kikeverek, hozzáadom az egész tojást is, majd a maradék tejet felforralva a fenti pépet belekeverem, és sűrűsödésig főzöm, a tűzről levéve belekeverem a maradék cukrot, és lefedve kihűtöm. Kihabosítom a szobahőmérsékletű vajjal, majd belekeverem a reszelt gesztenye masszát, végül óvatosan a habbá vert tejszínt.
ezzel a krémmel töltöm a tortát.
A másik tortánk pedig kakaós piskótából készült vaníliás krémmel.