8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál barna rizsliszt
2 evőkanál kukorica keményítő
A krémhez:
6 tojás
30 dkg finomszemcséjű kristálycukor
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál kakaópor
30 dkg vaj
A zselatin gömbökhöz:
3 evőkanál zselatin
kókuszolaj
por ételfesték
A díszítéshez:
nyújtható fondant
tortaostya
hidegzselé
ételfesték
cukorgyöngyök
A krémhez az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Gőz felett, kevergetve csípősre melegítjük (80 fokra). A tűzről levéve kézi habverővel teljes oldódásig keverjük benne az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. Kihűtjük, és egy éjszakára letakarva hűtőbe tesszük.
Másnap mindkét piskótát 2 lapra vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk. A kihűlt krémet habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal. A krémmel betöltjük a tortát, kívülről is egyenletesen bevonjuk a krémmel. A borítás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a mini lufikat felfújunk és megcsomózzuk. Nagyon vékonyan átkenjük kókuszolajjal. A zselatint 6 evőkanál vízben elkeverjük, adhatunk hozzá tetszőlegesen ételfestéket. Állni hagyjuk amíg besűrűsödik, majd mikróban 10-10 másodperc alatt folyósra melegítjük, közben átkeverjük, míg feloldódik a zselatin.
Ezután a rácsra állított lufikra öntjük. A lefolyó zselatint felfogjuk.
Ha az első réteg már nem ragadós, akkor még egy rétegben leöntjük a lufikat. Ha teljesen megszáradt (kb. egy nap múlva), a lufikat kiszúrjuk, és eltávolítjuk a gömbből. A szélét egyenesre vágjuk.
A nyújtható fondant-ot tetszőlegesen színezzük, vékonyra nyújtjuk, majd bevonjuk a tortát.
Az ostyát és a zselatingömböket hidegzselével ragasztjuk rá, majd tetszés szerint csillagokkal, bolygókkal és cukorgyöngyökkel tovább díszítjük.