Hozzávalók
18 cm átmérőjű tortához
6
tojás
6
evőkanál cukor
5
evőkanál rizsliszt
3
evőkanál kukoricakeményítő
a
krémhez:
50
dkg mascarpone
2
dl habtejszín
50
dkg őszibarack
5
evőkanál porcukor
a
díszítéshez:
ételfesték
(elhagyható)
Candyfour tortadíszítő
kristály
A
tojásfehérjét elkezdjük verni. Hozzáadjuk a cukrot, és addig járatjuk a gépet,
amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Belekeverjük a tojások sárgáját is, majd
óvatosan beleforgatjuk az összeszitált rizslisztet és keményítőt. A piskótát 2
formában sütjük. A tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformákba töltjük, és 170
fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűltek, lapjában
mindkettőt kettévágjuk.
A
krémhez a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a habbá
vert tejszínt. A 3/4-ébe forgatjuk az apró kockákra vágott barackot, és a
lapokat betöltjük a gyümölcsös töltelékkel.
Kívülről a sima krémmel vonjuk be a
tortát. A maradék krémből 2
evőkanálnyit ételfestékkel megszínezünk, és az ebből készült habrózsákkal,
valamint tortadíszítő kristállyal díszítjük a tetejét.