Hozzávalók
12 dkg Szafi Free
csökkentett szénhidráttartalmú bagett/zsemle lisztkeverék
8 dkg Szafi Free ropogós
kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék
1 evőkanál Szafi Free
sörélesztőpehely
2 dkg almaecet
2,8 dl langyos víz
1 kávéskanál só
10 dkg töpörtyűkrém
a tetejére:
1 tojás
A vízhez adjuk az almaecetet,
a sót és a töpörtyűkrémet, majd a kétféle lisztkeveréket és a sörélesztőpelyhet
is. Kanállal alaposan összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon
átgyúrjuk, gömbölyítjük, és kb. 1,5 cm vékonyra nyújtjuk a tésztát. A tetejét
éles késsel berácsozzuk, pogácsákat szaggatunk belőle.
Mindet sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, a tetejüket a felvert tojással megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Mindet sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, a tetejüket a felvert tojással megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.