2012. augusztus 27., hétfő

"Papucs" - Pizzaszelet



Nagyon jó ötletet kaptam az Édes élet némi sóval blogból, rögtön megtetszett, ahogy megláttam.
Lássuk tehát gluténmentes változatban:

Hozzávalók:

A tésztához:
•50 dkg Schar Mix B
•2,5 dkg élesztő
•1 tk cukor
•3 dl langyos víz
•2 ek olaj
•2 tk só
•1 evőkanál tejföl
•őrölt bors
•kevés szárított oregánó

•A tésztához 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt.
•Letakarva meleg helyen felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval robotgép dagasztófejével rugalmas tésztává dagasztjuk, végül kézzel gombóccá formázzuk.
•Rizsliszttel meghintjük, a tésztát letakarjuk, és kb fél óra alatt 50 fokos sütőben a duplájára kelesztjük.

Töltelék:
1 kaliforniai paprika
1 kápia paprika
2-3 paradicsom
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
sonka, bacon
pici só, bors

A töltelék hozzávalóit késes robotgépben felaprítjuk, majd összekeverjük.

•A megkelt tésztát rizsliszttel szórt munkafelületen, kézzel átgyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk.
•Egyenként mindegyiket ovális alakúra nyújtjuk, széleit pedig visszahajtogatjuk, török papucs alakúra. Jól nyomkodjuk rá a tésztát, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Két végét kissé megcsavarjuk.
•A "papucsokat" megkenjük a töltelékkel.


•Reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben, kb 22 perc alatt megsütjük.
•Friss paradicsommal, tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.