Néhány fotós társammal egy kis ételfotózásra gyűltünk össze, erre az alkalomra készült ez a torta.
A képeket ezúttal Valéria Tálai, Rita Kalmár, Rita Boda-Kiss, Anikó Fábián, Zsófia Kaposvári-Beer, Zsuzsa Papp-Rajcsányi és Angel Meril Anna készítette.
Természetesen a recept sem marad el, mert állítólag finom volt.
|
Fotó: Rita Kalmár |
Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortához:
8 tojás
22 dkg porcukor
1 dl olaj
20 dkg darált mák
6 dkg Schar mixIt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
A málnás réteghez:
30 dkg málna velő
5 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 dkg kukorica keményítő
A krémhez:
50 dkg mascarpone
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 csomag zselatin fix
A bevonáshoz:
20 dkg vaj
17 dkg cukrozott sűrített tej
A díszítéshez:
fehér csokoládé
ételfesték (elhagyható)
néhány szem málna
málnás és mákos macaron (recept megtalálható:
itt)
liofilizált málnával díszített izomalt nyalóka (recept megtalálható:
itt)
|
Fotó: Valéria Tálai |
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a darált mákot, a lisztkeveréket, a sót és a sütőport. Végül a habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a piskótatésztát. Két darab 20 cm átmérőjű tortakarikában elosztjuk a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után mindét piskótát félbe vágjuk, így összesen 4 lapot kapunk.
|
Fotó: Rita Boda-Kiss |
A málnavelőt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforrósítjuk. A keményítőt kevés hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a málnavelőt. Időnként megkeverve kihűtjük.
|
Fotó: Anikó Fábián |
A mascarpone-t a porcukorral kihabosítjuk, majd alaposan belekeverjük a zselatin fix-et is. Végül a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk a krémet.
|
Fotó: Zsófia Kaposvári-Beer |
A tortát fóliával kibélelt tortakarikában töltjük be. Minden réteg piskótán először a mascarpone krémet, majd a málnakrémet simítjuk el. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
|
Fotó: Zsuzsa Papp-Rajcsányi |
Másnap a puha vajat habosra keverjük a több részletben hozzáadott sűrített tejjel, és körben bevonjuk a tortát. Díszítés előtt még néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a bevonat megdermedjen.
|
Fotó: Valéria Tálai |
A díszítéshez a fehércsokit megolvasztjuk, rózsaszínre színezhetjük, és habzsákból a torta oldalára csorgatjuk.
|
Fotó: Valéria Tálai |
Az izomaltból készült nyalókákat is elhelyezzük a torta tetején.
|
Fotó: Zsófia Kaposvári-Beer |
Ezután jöhetnek a macaronok...
|
Fotó: Rita Boda-Kiss |
|
Fotó: Anikó Fábián |
Végül néhány málnaszemmel és krémrózsákkal díszítjük.
|
Fotó: Zsuzsa Papp-Rajcsányi |
Végül felvágjuk...
|
Fotó: Valéria Tálai |
Aztán mindet megettük...
|
Fotó Valéria Tálai |
És még néhány gyönyörű kép...
|
Fotó: Rita Boda-Kiss |
|
Fotó: Zsuzsa Papp-Rajcsányi |