A recept megjelent a
Kifőztük februári számában.
Hozzávalók
4 csirkemellfilé
50 dkg gomba
12 vékony szelet
füstölt, húsos szalonna
1 vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 evőkanál olaj
só
frissen őrölt bors
a körethez:
25 dkg basmati rizs
45 dkg fagyasztott
csemegekukorica
1 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
A gombát megtisztítjuk
és szeletekre vágjuk. Kevés olajon a megpucolt és apróra vágott hagymát
megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal ízesítjük, és puhára
pároljuk.
A csirkemellet lapjában
félig bevágjuk, kiterítjük, kiklopfoljuk, majd sózzuk. A langyosra hűlt
gombához keverjük a tojást és a sajtot. A gombás ragut a hússzeleteken
egyenletesen elosztjuk, majd szorosan felcsavarjuk, végül mindegyiket
körbetekerjük szalonnaszeletekkel. Forró serpenyőben, kevés olajon
körbepirítjuk, majd tepsire szedjük. Alufóliával letakarjuk, és 200 fokra
előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben a rizst kevés
olajon megpirítjuk, felöntjük 1/2 l forró vízzel, beleszórjuk a kukoricát is,
majd sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
A megsült húsokat 2 cm
vastag szeletekre vágjuk, és a kukoricás rizzsel körítve tálaljuk.