Hozzávalók
4 személyre
28
dkg Szafi Free nokedli lisztkeverék
1/2
csomag Szafi Fitt bolognaiszósz-alap (4 dkg)
50
dkg darált pulykahús
1
evőkanál olaj
2
dkg vaj
1
evőkanál barna rizsliszt
2
dl tej
5
dkg reszelt sajt
só
őrölt
bors
A
húst az olajon megpirítjuk. A szószalapot kb. 3 dl vízzel simára dolgozzuk, a
húsra öntjük, és kevergetve összeforraljuk. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük.
A
nokedli lisztkeveréket 1 kávéskanál sóval és 1,6 dl vízzel sima tésztává
gyúrjuk. Tésztagéppel széles metéltet készítünk belőle, majd forró, sós vízben
néhány perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük.
A
vajat megolvasztjuk, belekeverjük a rizslisztet, majd felöntjük a tejjel,
ízesítjük sóval, borssal, és sűrűre főzzük.
A
tésztát a bolognai mártással tűzálló tálba rétegezzük. A tetején egyenletesen
elosztjuk a besamelmártást, és rászórjuk a sajtot. 200 fokra előmelegített
sütőben kb. 20 percig sütjük.