Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű tortához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
5 evőkanál barna rizsliszt
3 evőkanál kukoricakeményítő
A krémhez:
6 tojás
30 dkg cukor
15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál holland kakaópor
30 dkg vaj
A bevonáshoz:
20 dkg puha vaj
17 dkg konzerv sűrített tej
A díszítéshez:
5 dkg izomalt
nyalókapálca
csokigolyó
cukordíszek
ezüst, fekete és világoskék ételfesték (elhagyható)
pár csepp alkohol
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk az átszitált rizslisztet és a keményítőt. A piskóta masszát két darab egyforma, sütőpapírral bélelt tortakarikában egyenletesen elosztjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez az egész tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Gőz felett, kevergetve csípősre melegítjük (80 fokra). A tűzről levéve kézi habverővel teljes oldódásig keverjük benne az átszitált kakaóport és az apróra vágott étcsokoládét. Kihűtjük, és egy éjszakára letakarva hűtőbe tesszük.
A kihűlt krémet habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal.
Mindkét piskótát három lapra vágjuk, így összesen 6 lapot kapunk. A krémmel betöltjük a piskótát, kívülről is vékonyan bevonjuk a csokikrémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A vajkrémhez a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a fokozatosan adagolt sűrített tejjel. Szépen elsimítva bevonjuk a tortát kb. a krém felével, majd hűtőbe tesszük egy órára. A maradék vajkrémből kb. egy evőkanálnyit habzsákba szedünk, a többit pedig világoskékre színezzük. A kék krémből néhány elmosódott foltot kenünk a tortára. A maradék krémet habzsákba szedjük, és félretesszük a díszítéshez.
A díszekhez az izomaltot megolvasztjuk, majd egy nagyobb amorf formát öntünk a silpat lapra, valamint szabályos kör alakban egy-két nyalókapálca végére. A nyalókákat hagyjuk megdermedni. A nagyobb formát egy kicsit hűtjük, majd, míg még formázható - gumikesztyűben - kihúzogatjuk és tálka alakúra formázzuk. Ha kihűl, a szélét alkoholban oldott ezüst lüszter festékkel befesthetjük.
Tálalás előtt alkoholban oldott fekete festékkel fröcsköljük a tortát, és a tetejébe szúrjuk a nyalókákat, valamint kirakjuk a díszekkel. A félretett krémből is nyomhatunk rá egy-egy krémrózsát.
Fogyasztásig hűtve tároljuk.