2020. szeptember 20., vasárnap

Csúsztatott palacsinta zserbó ízesítéssel


Hozzávalók:

6 tojás

5 dkg vaj

2 dkg porcukor

2 dkg kristálycukor

25 dkg Miklos' Universal Mix

1 csipet só

kb. 5 dl tej

A sütéshez:

kevés olaj

A töltéshez:

15 dkg darált dió

5 dkg porcukor

kb. 10 dkg baracklekvár

5 dkg porcukor

2 dkg kakaópor

A tojások sárgáját a vajjal és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, egy csipet sót és a tejjel sima tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kevés olajjal megkent teflon serpenyőben, lassú tűzön, merőkanálnyi adagokból sütjük a palacsintákat, úgy hogy csak az alsó oldalát sütjük pirosra. A kész palacsintákat sorban tálra csúsztatjuk, miközben minden réteget - felváltva - megszórjuk a diós porcukorral, illetve cukros kakaóporral, valamint megkenjük a lekvárra. Cikkekre vágva tálaljuk.