Hozzávalók
6 db naan kenyérhez:
20 dkg Naturbit
Alfa-Mix glutén- és búzamentes lisztkeverék
5 dkg Mimen
tápiókakeményítő
1 kávéskanál sütőpor
1 dkg friss élesztő
175 g langyos kefir
1 evőkanál olaj
1/2 dl víz
1 kávéskanál só
a csirkecurryhez:
80 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál currypor
1 kávéskanál őrölt
gyömbér
1 kávéskanál
Cayenne-bors
1 lime
1 kisebb csilipaprika
4 dl kókusztej
só
frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
25 dkg jázminrizs
1 kis csokor
petrezselyemzöld
4 evőkanál görög
joghurt
A naan kenyér
hozzávalóit összekeverjük, és jól kidolgozzuk. Letakarva 1/2 órát kelesztjük. A
tésztát 6 részre osztjuk, egyesével gömbölyítjük, és 3-4 mm vastag körlapokká
nyújtjuk. Száraz serpenyőben a lepénykenyerek mindkét oldalát 1-1 perc alatt
megsütjük.
A felaprított
vöröshagymát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt csirkemellet,
és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra
vágott csilit és a fűszereket. Ráöntjük a lime levét és a kókusztejet is.
Lefedve, lassú tűzön 20 perc alatt puhára főzzük. A rizst kevés olajon
megfuttatjuk, felöntjük 5 dl vízzel, sóval ízesítjük, és fedő alatt puhára
főzzük.
A csirkecurryt a
joghurttal meglocsoljuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk. A naan kenyérrel és
rizzsel tálaljuk.
Felhasznált alapanyagok: www.kenyersutes.hu
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/