Egy kedves ismerős kérésére készült a következő fondant borítású torta. A kislányoknak úgy látszik nagyon bejön ez a pillangó forma.
6 tojásból sütöttem kerek piskótát és rózsaszín krém került bele:
Hozzávalók:
300 ml tej
250 gr vaj
170 gr kristálycukor
50 gr epres pudingpor
1 tojás
A tejet 100gr cukorral meglangyosítom, kb. 50 ml-t a pudigporral simára keverem, hozzáadom a tojást és ezzel is jól elkeverem.
A fenti pépet a felforralt tejhez öntöm, addig főzöm amíg besűrűsödik,
majd a tűzről levéve, belekevem a maradék cukrot.
Lefedve hagyom kihűlni, géppel simára keverem és a vajat hozzáadva jól kihabosítom.
A tortalapot két részre vágtam, megformáztam a pillangószárny formákat, a tortát kívülről is ezzel a krémmel vontam be. Éjszakára ment a hűtőbe és fondanttal díszítettem.