Édesanyámnál kóstoltam hasonlót, most én is elkészítettem.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
5 dkg húsos füstölt szalonna
1 kávéskanál paprikakrém
2 gerezd áttört fokhagyma
só, bors
A kenéshez:
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
A csirkemellet és a szalonnát késes aprítóban pépesítjük. Jól összekeverjük a fűszerekkel. A masszát henger alakúra formázzuk, és szorosan alufóliába tekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk kb. másfél dl vizet. 180 fokra előmelegített sütőben egy óráig sütjük. Langyosra hűtjük, majd megkenjük a pirospaprikával kikevert olajjal. Hűtve tároljuk, vékonyra szeletelve tálaljuk.
Fotóháttér: http://www.fotokellek.meska.hu/