Különleges gluténmentes kenyér, amely sokáig puha marad.
Hozzávalók
20 dkg Nutri free mix per Pane
5 dkg Beiker
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dl víz
1,5 dl langyos, gluténmentes sör
1 dkg friss élesztő
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
1 késhegynyi aszkorbinsav
Az
útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá
nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összevegyítjük, majd az
útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. Végül óvatosan átgyúrjuk, és
gömbölyűre formázzuk. Kerek tálba konyharuhát terítünk, a lisztkeverékkel
vékonyan megszórjuk, és fejjel lefelé beletesszük a tésztát. Konyharuhával
letakarva 40 percig kelesztjük.
Közben a
sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát
sütőpapírra fordítjuk, a papír sarkait összefogva a forró vaslábasba emeljük.
Lefedve 35 perc alatt megsütjük a kenyeret.