Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű tortához:
30 dkg sárgarépa
20 dkg porcukor
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt dió
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg kukorica keményítő
6 tojás
5 dkg vaj
2 teáskanál sütőpor
1 citrom héja
1 teáskanál fahéj
A krémhez:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 dl tejszín
A borításhoz:
20 dkg vaj
17 dkg cukrozott sűrített tej
A díszítéshez:
8 dkg fehércsokoládé
ostyavirágok
cukorlap
cukorgyöngyök
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az őrölt mandulát és diót, a citromhéjat és a fahéjat, végül a sütőporral elkevert rizslisztet és keményítőt. Végül a tojásfehérje habbal lazítjuk a tésztát. Két darab 16 cm átmérőjű tortakarikában elosztjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Mindkét kihűlt lapot 3 lapra vágjuk, így 6 lapot kapunk.
A krémhez a mascarponet kihabosítjuk a porcukorral, majd a felvert tejszínnel lazítjuk. A krémet a lapok közé töltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a vajat habosra keverjük a folyamatosan adagolt sűrített tejjel, és bevonjuk a tortát. Cukorlapra nyomtatott képpel, csokidíszekkel, ostyavirággal és krémrózsákkal díszíthetjük.