A recept a májusi GoodFood magazinban jelent meg. Íme gluténmentesen. Fantasztikus ízharmónia friss eperből... hmmmmm
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
18 dkg puha vaj
10 dkg rizsliszt
10 dkg Mester süteményliszt
1 tk sütőpor
1 tk vanília kivonat
3 ek mák
A tojásokat a cukorral, majd a vajjal habosra kevertem. Ezután hozzákevertem a sütőporral elkevert liszteket, a vanília kivonatot és a mákot. Vajjal kikent, rizsliszttel megszórt 20 cm-es tortaformába öntöttem. 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem, tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e.
Amikor a tészta kihűlt 4 lapba vágtam.
A sziruphoz:
1 nagy narancs leve
5 dkg cukor
1 ek gyümölcspálinka
A szirup hozzávalóit összemelegítettem, míg a cukor elolvadt, majd a lapokat meglocsoltam vele.
A krémhez:
4 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1 csomag habfixáló
1 dl görög joghurt
fél kg eper
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a joghurtot is.
A tésztakarikákat kiraktam szeletelt eperrel és a krémmel rétegeztem. A tetejére is jusson egy kevés a tejszínhabból. Tetejét még megszórtam egy kevés mákkal és eperszemekkel díszítettem. Fél órát volt a hűtőben. Gyönyörűséges lett, és ebéd után el is fogyott, olyan finom volt.
2014. április 27., vasárnap
2014. április 19., szombat
Mézes zserbó szelet
Anyukám receptje gluténmentesen
Hozzávalók:
40 dkg Mester süteményliszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 egész tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és rizsliszttel megszórt tepsi (közepes méretű tepsi) hátán a lapokat megsütjük. 160 fokon 8-10 perc laponként.
A krémhez:
½ liter tej
4 evőkanál rizsliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tk kakaó
1 csomag vaníliás cukor
A rizslisztet kevés hideg tejjel
simára keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, állandó keverés mellett
felforraljuk, néhány percig főzzük, majd lehűtjük.
Hozzávalók:
40 dkg Mester süteményliszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 egész tojás
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és rizsliszttel megszórt tepsi (közepes méretű tepsi) hátán a lapokat megsütjük. 160 fokon 8-10 perc laponként.
½ liter tej
4 evőkanál rizsliszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tk kakaó
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez a porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pépet és tovább keverjük.
Utána két részre osztjuk, egyikbe 3 tk kakaót, másikba egy csomag
vaníliás cukrot keverünk, és a krémet a lapok közé kenjük. Hűtőbe tesszük. Tetejét egy
éjszakára lenyomatjuk. Olvasztott étcsokival bevonjuk a tetejét. Száradás után
hosszúkás szeletekre vágjuk
2014. április 18., péntek
Sárgarépás muffin mascarpone krémmel
Kedves barátnőmtől kaptam a receptet, amit gluténmentesítettem
1 citrom héja
20 dkg cukor
6 tojás
2 mk. sütőpor
20 dkg liszt (fele-fele Cölipán és rizsliszt)
10 dkg dió ( most darált mandulából készült)
Csipet fahéj
5 dkg olvasztott margarin
A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a többi cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd belekeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót, a citromhéjat, majd a sütőporral és fahéjjal összekevert lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt kapcsos kerek tortaformában 170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Most az egyik részéből nyuszis torta, a másik feléből cupcake készült.
Krém:
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
A mascarpone-t a cukorral kikeverjük, és elektromos
habverővel kihabosítjuk.
Hozzávalók:
30 dkg reszelt sárgarépa1 citrom héja
20 dkg cukor
6 tojás
2 mk. sütőpor
20 dkg liszt (fele-fele Cölipán és rizsliszt)
10 dkg dió ( most darált mandulából készült)
Csipet fahéj
5 dkg olvasztott margarin
A tojások sárgáját a többi cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverjük, majd belekeverjük a reszelt sárgarépát, a darált diót, a citromhéjat, majd a sütőporral és fahéjjal összekevert lisztkeveréket.
Sütőpapírral bélelt kapcsos kerek tortaformában 170 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Most az egyik részéből nyuszis torta, a másik feléből cupcake készült.
50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
A tortát két lapba vágjuk, a krém nagyobb részét közé
kenjük, a torta tetejét és oldalát baracklekvárral kentem be vékonyan. Majd fondanttal vontam be.
A muffinokra csillagcsőrös habzsákból nyomtam a krémet.
A muffinokra csillagcsőrös habzsákból nyomtam a krémet.
Tavaly húsvétkor is készült ilyen figurás díszítéssel:
És ilyen volt egy évvel azelőtt...Linzer
Hozzávalók:
20 dkg Mester süteményliszt
20 dkg Cölipán
10 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4 ek tejföl
A hozzávalókat összegyúrtam. Hűtőben egy órát pihent. Vékonyra kinyújtottam, kiszaggattam. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsült. Egy-egy sima és lyukas közepű linzert házi baracklekvárral összeragasztottam. Végül porcukorral megszórtam.
Ötlet: Malenakonyhája
20 dkg Mester süteményliszt
20 dkg Cölipán
10 dkg mandulaliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
4 ek tejföl
A hozzávalókat összegyúrtam. Hűtőben egy órát pihent. Vékonyra kinyújtottam, kiszaggattam. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsült. Egy-egy sima és lyukas közepű linzert házi baracklekvárral összeragasztottam. Végül porcukorral megszórtam.
Ötlet: Malenakonyhája
2014. április 5., szombat
Vaníliás cupcake
Vaníliás muffin alaprecept:
Baracklekvárral megkentem a tetejét. A díszítés színezett marcipánból készült a Süteménydíszítés magazin alapján.
12 dkg vajat, 12 dkg porcukorral kikevertem, hozzáadtam 3 tojás sárgáját, majd 75 ml tejet, 16 dkg Mester sütilisztet, egy csipet sót és 1 tk sütőport, egy kis vanília aromát, végül a 3 külön felvert tojásfehérjét is. 180 fokon sütöttem. 15-20 perc alatt megsül. Ebből a mennyiségből 12 db muffin lesz, úgy hogy a kisült tészta pont a papírkapszlik tetejéig érjen.
Baracklekvárral megkentem a tetejét. A díszítés színezett marcipánból készült a Süteménydíszítés magazin alapján.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)