2015. április 6., hétfő
Mandulás keksz
Hozzávalók:
15 dkg mandulaliszt
15 dkg Mester süteményliszt
20 dkg Glutenix AlfaMix
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
A mázhoz:
1 tojás fehérje
20 dkg porcukor
kevés citromlé
ételfesték
A díszítéshez:
apró cukorvirágok
A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. Egy órára hűtőbe tesszük. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kekszformákkal kiszaggatjuk. Sütőpappírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. A máshoz a tojásfehérjét a porcukorral és pár csepp citromlével kikeverjük. Tetszés szerint ételfestékkel szinezhetjük, habzsákba szedjük. A mázzal és a cukorvirágokkal díszitjük a kekszeket.
Címkék:
cukormáz,
húsvét,
linzer,
mandulaliszt,
Mester süteményliszt
2015. április 4., szombat
Kakaós csiga (élesztő nélkül)
Hozzávalók:
25
dkg Nutri Free
mix per Pane
25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
0,5 dl tej
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
0,5 dl tej
fél csomag sütőpor
A
hozzávalókat összegyúrtam, kisodortam, olvasztott vajjal megkentem, kakaós
porcukorral megszórtam és feltekertem. Kb 3 cm széles darabokra felvágtam,
sütőparírral bélelt sütőlemezen 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sült.
Címkék:
élesztő nélkül,
kakaós,
NUTRI Free Mix per Pane,
péksütemény
2015. április 3., péntek
Kókusztejes chia-puding
Az ötletet a Kifőztük oldalán találtam, Katucikonyha receptje.
Hozzávalók 4 adaghoz:
400 ml kókusztej
2 evőkanál méz
1 mk vanília kivonat
5 dkg chiamag
A tetejére:
néhány szem eper
kevés szeletelt mandula
A hozzávalókat jó összekeverjük. Egy óra alatt még 3-4-szer átkeverjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a chiamag felszívja a folyadékot, és zselés állagúvá válik.
Másnap 4 csinos kehelybe szedjük, tetejét gyümölccsel és mandulával díszitjük.
Hozzávalók 4 adaghoz:
400 ml kókusztej
2 evőkanál méz
1 mk vanília kivonat
5 dkg chiamag
A tetejére:
néhány szem eper
kevés szeletelt mandula
A hozzávalókat jó összekeverjük. Egy óra alatt még 3-4-szer átkeverjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezalatt a chiamag felszívja a folyadékot, és zselés állagúvá válik.
Másnap 4 csinos kehelybe szedjük, tetejét gyümölccsel és mandulával díszitjük.
Rózsakenyér medvehagymás-aszalt paradicsomos töltelékkel
15 dkg Schar MixB
10 dkg OldMillers special
1 tk psyllium rost őrlemény
1 dl víz
1,5 dl kefir
1 dkg élesztő
1 ek burgonyapehely
csipet cukor
1 mk só
2 ek olaj
A töltelékhez:
12 dkg túró
10 dkg krémsajt
1 tojás
5 dkg medvehagyma
5 dkg aszalt paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
A tetejére:
kevés szezámmag
A psylliumot 1 dl vízben elkeverjük és félretesszük. A kefirt meglangyosítjuk. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, és a tésztát kidagasztjuk. Kb. fél cm vékony téglalappá nyújtjuk.
A medvehagymát és az asszalt paradicsomot apróra várjuk. A fokhagymát áttörjük. A töltelék hozzávalóit jól kikeverjük. A tésztát megkenjük a töltelékkel, és szorosan feltekerjük. 8 darabra vágjuk. Olajjal kikent 22 cm átmérőjű kerek formába helyezzük a tekercseket.
Szobahőmérsékleten, letakarva egy órát kelesztjük. Tetejét olajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. 180 fokra előmelegített gőzös sütőben kb 45 perc alatt megsütjük.
Címkék:
aszalt paradicsom,
medvehagyma,
OldMillers,
psyllium,
ScharMixB,
túrós
Medvehagymás túrós pogácsa
Hozzávalók:
25 dkg túró
20 dkg vaj
25 dkg Mester süteményliszt
1 mokkáskanál só
5 dkg medvehagyma
A tetejére:
1 tojás
A medvehagymát apróra vágjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk. Kb. egy cm vastagra nyújtjuk. Tetejét tojással lekenjük. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Címkék:
medvehagyma,
Mester süteményliszt,
túrós
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)