Mohakonyha receptje alapján készült. Csak a piskótán változtattam egy kicsit.
Hozzávalók a piskótához:
7 nagy tojás
7 evőkanál cukor
5 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál keményítő
2 evőkanál kakaópor
3 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
2 üveg magozott meggybefőtt
5 dkg keményítő
2 evőkanál cukor
1 csipet fahéj
A tejszínkrémhez:
4 dl tejszín
5 gr zselatin
2 evőkanál porcukor
A bevonáshoz és díszítéshez:
4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix
ízlés szerint kevés porcukor
csokiforgács
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk az átszitált rizslisztet, keményítőt és kakaóport. Végül belekeverjük a vajat is. Sütőpapírral bélelt kerek, 26 cm-es tortaformába töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A meggybefőttet leszűrjük, levét felfogjuk. Néhány szem meggyet félreteszünk a díszítéshez. A keményítőt 4 dl meggylével kikeverjük. Cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a meggyszemeket.
A zselatint 2 evőkanál vízzel összekeverjük és meglangyosítjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatinhoz keverünk két kanál tejszínhabot, majd az egészet a tejszínhabba forgatjuk. A tejszínt habzsákba töltjük.
Az egyik tortalapot visszatesszük a tortaformába. Meglocsoljuk egy kis meggylével. A tejszínből 4 koncentrikus kört nyomunk a tortalapra. A körök közeit a kihűlt meggyszósszal kitöltjük. Ráhelyezzük a következő lapot, és ugyan így töltjük. Végül beborítjuk a harmadik lappal. Lefóliázzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tortakarimát eltávolítjuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük, végül hozzáadjuk a zselatin fixet is. A tejszínhab felét csillagcsőrös habzsákba töltjük. A többi tejszínnel bevonjuk a tortát. Tetejét csokoládéforgáccsal megszórjuk. A torta szélére tejszínhabrózsákat nyomunk, egy-egy szem meggyel díszítjük.