Köszönöm az egész éves figyelmet!
Az év legtöbb megtekintést elért receptjei:
3. Mentes kenyér vaslábasban sütve
4. Medovik (orosz-mézes, honey-cake)
5. Fotómodell torta - mákos piskóta málna-mascarpone krémmel
Fotó: Kalmár Rita - STR |
Köszönöm az egész éves figyelmet!
Az év legtöbb megtekintést elért receptjei:
3. Mentes kenyér vaslábasban sütve
4. Medovik (orosz-mézes, honey-cake)
5. Fotómodell torta - mákos piskóta málna-mascarpone krémmel
Fotó: Kalmár Rita - STR |
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
3 zselatinlap
1/2 dl tej
1 kávéskanál vanília kivonat
A babapiskóta recept megtalálható: itt
Továbbá:
2 csésze hosszú kávé
rum ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A díszítéshez:
kakaópor
A fent megjelölt recept alapján először a babapiskótákat készítjük el.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarpone-t kihabosítjuk a porcukorral. A kicsavart zselatin lapokat a felforrósított tejben feloldjuk, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a mascarpone habba keverjük, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.
A kávéban elkeverjük a rumot, és cukorral édesítjük. Szilikon kuglóf formába simítunk egy kevés krémet. A babapiskótákat a kávéban gyorsa megmártjuk, és a formába rétegezzük a krémmel felváltva. Fóliával letakarva egy éjszakára fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt néhány órával a desszertet kifordítjuk a formából, tálra helyezzük, és megszórjuk kakaóporral. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Hozzávalók:
1 kg alma megtisztítva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
1 nagy lilahagyma
2 evőkanál méz
1 ujjnyi gyömbér
1 fahéjrúd
2 gerezd fokhagyma
chili pehely
őrölt színes bors
2 evőkanál cukor
1 citrom héja és leve
balzsamecet
só
Az összes hozzávalót kb. 1 dl víz hozzáadásával gyakran megkevergetve, kb. 30 perc alatt összefőzzük. A fahéjrudat és a gyömbért eltávolítjuk belőle, majd kisebb üvegekbe töltjük. Kihűlésig fejtetőre állítjuk az üvegeket. Tartósítószer nélkül is, hűtőben 2 hétig eláll.