Hozzávalók
50 dkg burgonya (tisztítva mérve)
kb. 10 dkg Szafi Free hajdinás nokedli- és
házitészta lisztkeverék + kevés a formázáshoz
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
1 teáskanál só
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
reszelt sajt (elhagyható)
A kockákra vágott
burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen áttörjük, majd ha
langyosra hűlt, összedolgozzuk a sóval, a kókuszolajjal és annyi
lisztkeverékkel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
1 cm vékonyra nyújtjuk.
A tésztát 1x2 cm-es, egyforma darabokra adagoljuk.
Mindet gömbölyítjük.
Majd a tésztagombócokon a
bordázott mintájú deszkát átforgatjuk, így ovális, rovátkás
tésztadarabokat kapunk.
A gnocchikat forró, sós vízben néhány perc alatt
kifőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk, és reszelt sajttal
megszórhatjuk.