2017. február 19., vasárnap

Gyümölcsös linzerkosárka

A recept mehjelent a Kifőztük februári számában.


Hozzávalók 12 db-hoz
15 dkg Mester süteményliszt
5 dkg darált mandula
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás
1 csipet só

a krémhez:
1/2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor (20 g)
2 evőkanál cukor
3 dl tej

a tetejére:
15 dkg fagyasztott vegyes gyümölcs
1 csomag tortazselé (12 g)
3 csapott evőkanál cukor
2,5 dl víz


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk, 1/2 órát hűtőben pihentetjük. Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztalapokat a muffinsütő mélyedéseibe illesztjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A pudingport a cukorral és a tejjel simára dolgozzuk, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kihűlt pudingot a kosárkákba töltjük, a tetejüket kirakjuk a gyümölcsszemekkel. A tortazselét a cukorral és a vízzel felfőzzük, langyosra hűtjük, és a gyümölcsökre csorgatjuk. A süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.

Sütemény formázó: http://cookori.com/