Hozzávalók 12 db-hoz
15 dkg Mester süteményliszt
5 dkg darált mandula
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás
1 csipet só
a krémhez:
1/2 csomag
gluténmentes vaníliás pudingpor (20 g)
2 evőkanál cukor
3 dl tej
a tetejére:
15 dkg fagyasztott
vegyes gyümölcs
1 csomag tortazselé
(12 g)
3 csapott evőkanál
cukor
2,5 dl víz
A tészta hozzávalóit
gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk, 1/2 órát hűtőben pihentetjük. Kb. 3 mm
vékonyra nyújtjuk, virág alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A tésztalapokat a
muffinsütő mélyedéseibe illesztjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt megsütjük.
A pudingport a
cukorral és a tejjel simára dolgozzuk, majd állandó kevergetés mellett sűrűre
főzzük. A kihűlt pudingot a kosárkákba töltjük, a tetejüket kirakjuk a
gyümölcsszemekkel. A tortazselét a cukorral és a vízzel felfőzzük, langyosra hűtjük,
és a gyümölcsökre csorgatjuk. A süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.
Háttér: http://www.fotohatterek.hu/
Tortatál: http://www.thevintagemarket.eu/
Sütemény formázó: http://cookori.com/