Hozzávalók
20
dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék (Farmo LP Low Protein)
10
dkg hajdinaliszt
10
dkg barnarizs-liszt
4
dl langyos víz
1
teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
2
kávéskanál só
1
csipet cukor
1,5
dkg friss élesztő
1
evőkanál burgonyapehely
1
evőkanál olaj + kevés a formázáshoz
Az útifűmaghéjat a vízben elkeverjük,
néhány percre félretesszük, ezalatt zselés állagúvá válik. Az összes hozzávalót
keverőtálba mérjük, a zselés folyadékkal összekeverjük, majd robotgép
dagasztófejével alaposan kidolgozzuk a tésztát.
Olajos kézzel, olajozott
munkalapon a forma hosszának megfelelő hengerré formázzuk, a lyukacsos
sütőformába helyezzük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 1/2 óráig
kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. A sütőből
kivéve néhány percig a formában, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.